Сайдінг - гідне рішення для облицювання вашого будинку!

2022-05-04
Сайдінг – гідне рішення для облицювання вашого будинку!

Один з найпопулярніших матеріалів в сучасному будівництві – сайдинг. Що означає це слово? Згідно Вікіпедії, сайдинг (англ. Siding, зовнішнє облицювання) – облицювальний матеріал, який призначений для захисту будівель від вітру, дощу та інших зовнішніх впливів. Крім всіх переваг, цей матеріал також застосовують для прикраси будинків.

Сайдинг в наш час став одним з найбільш затребуваних матеріалів, використовуємих для облицювання фасадів. Залежно від застосовуємой при виробництві сировини, поділяють кілька видів цього матеріалу: дерев’яний, металевий, цементний та вініловий.

Найбільш популярний серед них – вініловий. Дивовижне поєднання естетичного зовнішнього вигляду, зручності монтажу та простоти в догляді, а також доступної ціни на сайдинг, зробили цей матеріал вкрай затребуваним в сучасному будівництві.

Сайдинг - як все починалося..

Сайдинг часом називають ще корабельним. А пов’язано це з тим, що перші поселенці в Північній Америці зводили свої житла з обшивки кораблів, на яких вони припливли в Новий світ. Стругані і фарбовані дерев’яні дошки прибивали до стіни під кутом внахлест, при такому розташуванні дощок вода стікала по облицюванню, не потрапляючи всередину.

Сайдінг – гідне рішення для облицювання вашого будинку! - Фото № 2

Цей спосіб поступово ставав традицією, та через роки оздоблення дерев’яними дошками було визнано одним з найбільш прийнятних способів оформлення фасадів будинків. За допомогою цього методу виходило не тільки значно скоротити терміни будівництва будівлі, а й забезпечити йому відмінний зовнішній вигляд.

У 50-х роках XX століття в Канаді і США загальну популярність набуває вініловий сайдинг, який виявився значно довговічніше, ніж дерев’яний, до того ж він практично не вимагає догляду, і дуже простий при монтажі.

Звiсно, не можна не відзначити привабливий та закінчений зовнішній вигляд будівель, які облицьовані вініловим сайдингом.

Причому через десять – двадцять років фасад буде справляти враження нового, тільки що смонтованого. Застосування сайдингу дозволяє вирівнювати нерівності стін: під сайдингом можна заховати практично будь-які вади.

Переваги вінілового сайдинга:

  • Екологічна безпека матеріалу. У виробництві вінілового сайдинга використовуються виключно високоякісні полімери та барвники, які не містять токсичних речовин, що загрожують здоров’ю людей.
  • Сайдинг практично не схильний до атмосферних, а також хімічних впливів.
  • Цей матеріал є вогнестійким, при пожежі не виділяє токсичних речовин.
  • Сайдинг – виключно довговічний матеріал. Він стійкий до перепадів температур, протягом усього терміну експлуатації панелі не розшаровуються, не змінюють своєї форми, і не деформуються.
  • Економічність в експлуатації – сайдинг практично не потребує догляду. Немає ніякої необхідності його фарбувати, а при пошкодженні фасаду досить лише замінити пошкоджену ділянку.
  • Сайдинг є надійним захистом фасаду будівлі. Результати спостережень за даним матеріалом, змонтованим кілька десятиліть тому, а також вивчення закладеного під ним утеплювача показали, що сайдинг зовсім не змінив своїх вихідних характеристик.
павильон под сайдингом-2

 

Підводячи підсумок можна сміливо стверджувати – вибравши в якості фасадного оздоблення вініловий сайдинг, ви не розчаруєтеся.

БлокМодуль - Швидкомонтовані будівлі info@blockmodul.com.ua
вул. Іллінська 12 м. Київ