Модульні будинки: переваги та недоліки

2023-06-29

З 2022 року в Україні стрімко зріс попит на споруди, виготовлені за інноваційною каркасною технологією. Адже після втрати чи пошкодження житла через цинічні атаки росії чимало українців переїжджають до недорогих, комфортних і обладнаних усім необхідним котеджів. У цій статті розглянемо модульні будинки, переваги та недоліки таких конструкцій.

Переваги модульних споруд

Модульні будинки — чудова альтернатива монолітним цегляним спорудам, тому вони стають дедалі популярнішими. Такі конструкції можна звести швидше, а коштуватиме це набагато дешевше, ніж розгортання традиційного капітального будівництва.

Переваги модульних будинків:

  1. Швидкість. Майбутнім мешканцям не потрібно чекати роками, щоб заселитися в новий дім. Блоки досить швидко виготовляються в цеху, а потім як конструктор збираються на ділянці буквально за 1-3 дні.
  2. Доступніша ціна. Вибір модульного котеджу для життя — це розумна економія без шкоди для комфорту. Вартість залежить від площі будинку, вибраних матеріалів і дизайну приміщення. Спеціалісти «БлокМодуль» працюють без посередників у власному цеху, тому висока якість послуг за доступною ціною гарантована. Загалом, обираючи будівництво за цією технологією, ви заощаджуєте до 50% коштів.
  3. Можливість будівництва за індивідуальним проєктом. У такому випадку ціна буде вищою, зате ви отримаєте котедж з унікальним дизайном і особливою атмосферою.
  4. Незалежність від погодних умов. Оскільки виготовлення блоків відбувається в закритих цехах, процеси не залежать від погоди за вікном. На відміну від будівництва традиційних споруд, монтаж модульних конструкцій можливий в будь-яку пору року.
  5. Мобільність. За потреби готовий котедж можна з легкістю розібрати та змонтувати на новому місці.
  6. Можливість страхування. У цьому питанні модульні споруди нічим не поступаються традиційним — їх можна застрахувати та оформити необхідний пакет документів.
  7. Можливість страхування. У цьому питанні модульні споруди нічим не поступаються традиційним — їх можна застрахувати та оформити необхідний пакет документів.
  8. Енергоефективність. Модульні будинки відповідають сучасним тенденціям і заощаджують тепло
  9. Можливість продумати в будинку льох або підвал. Сучасні модульні споруди можуть бути нестандартного дизайну та конфігурації, а також включати приміщення різного призначення.
  10. Будинок «під ключ». Ви отримаєте житло, повністю готове до проживання: в споруді будуть прокладені інженерні комунікації, виконані оздоблювальні роботи, розведена електрика, встановлена сантехніка, міжкімнатні двері та енергоефективні вікна. Що стосується опалення, за домовленістю з клієнтом монтується тепла підлога або встановлюються керамічні обігрівачі.
Переваги модульного будинку
Модульний будинок - плюси і мінуси

Недоліки модульних будинків

  1. Площа і поверховість доволі обмежені. Модульна споруда розрахована на 1–3 поверхи площею до 180 кв. м. Втім, цього вистачить для комфортного проживання навіть великої родини.
  2. Місцевість не завжди придатна для встановлення модульного будинку. Конструкції збираються за допомогою габаритного крана, що має дістатися до обраної локації та працювати там. На густозаселеній ділянці або в місцях, де вже є споруди, доступ для техніки може бути обмеженим.
  3. Витрати на транспортування модулів до ділянки. Ця сума може бути чималою, особливо, якщо місце монтажу знаходиться на великій відстані від заводу.

Тепер ви знаєте плюси та мінуси модульного житла і зможете прийняти оптимальне рішення. Як бачимо, недоліків у таких конструкцій набагато менше, ніж переваг, і вони доволі умовні. Головне — вибрати надійного забудовника, адже від якості виконаних робіт і вживаних матеріалів залежатиме енергоефективність будинку та ваш комфорт.

Переваги і недоліки мобульних будинків
Плюси і мінуси модульного житла

У яких випадках модульні конструкції стануть найкращим вибором

Враховуючи вищеперелічені плюси і мінуси модульних будинків, наведемо основні причини, коли замовлення такої конструкції стане оптимальним рішенням:

  • Обмежений бюджет. Модульна споруда коштуватиме набагато дешевше і потребуватиме мінімального догляду. Обираючи каркасну технологію, ви заощаджуєте на заливці монолітного фундаменту та облицювальних матеріалах. До того ж вам не прийдеться шукати будівельників, розселяти їх, а після закінчення робіт — прибирати будмайданчик.
  • Житло потрібно терміново. КНайпростіше та найшвидше рішення — замовити модульний будинок. Виготовлення і встановлення такої конструкції зазвичай займає приблизно 22 дні. Роботи виконуються «під ключ», і ви зможете святкувати новосілля одразу після завершення монтажу.

Якісні модульні будинки від компанії “БлокМодуль”

Працюючи на ринку з 2007 року, компанія «БлокМодуль» успішно реалізувала велику кількість проєктів. Під час будівництва ми використовуємо лише високоякісні сертифіковані матеріали, розробляємо індивідуальні рішення та дизайн об’єкта.

Звертайтесь у «БлокМодуль» — і ви отримаєте повністю готовий до проживання одно- чи двоповерховий котедж у європейському стилі менше, ніж за місяць!

БлокМодуль - Швидкомонтовані будівлі info@blockmodul.com.ua
вул. Іллінська 12 м. Київ