OSB - орієнтовано стружкова плита

2021-11-25

OSB є продуктом деревного (хвойні породи) походження, утвореним пресуванням прямокутних плоских щепов в умовах високго тиску і температури, з використанням клеючої водостійкої смоли.

осб плита

OSB-плита складається з трьох шарів. У зовнішньому шарі тріска розташовується поздовжньо, у внутрішньому – поперечно. Всі верстви проклеєні водостійкими смолами і спресовані з допомогою високих температур та тиску. Після цього OSB-плита набуває водостійкості, достатньої пружностi та стійкостi до розтягування та різних навантажень.

OSB-плита – продукт нового покоління інженерної думки та високих технологій в деревообробній галузі. Завдяки новаторської технології виробництва OSB-плити, вдалося отримати екологічно безпечний, вологостійкий деревний будівельний матеріал, що поєднує природну пружність, гнучкість дерева та міцність металу.

Основою для виробництва OSB-плит служать дерева хвойних порід, невеликого діаметру, іншими словами – тонкомiрна деревина. При цьому, деревні відходи не застосовуються, що гарантує однорідну структури плити, і втілення головного правила: товщина кожної стружки становить 0,4 мм.

В підсумку, близько 90% колоди, очищеної від кори, переробляється на щепу для OSB -плити.

осб

Короткий опис технологічного процесу дозволить краще зрозуміти особливості OSB-плити. Колоди сортують, потім вони піддаються спеціальній обробці, знімають кору та стругають на щепу.

Середня довжина тріски – 150 мм, ширина буває різною, залежить від частини стовбура. Тріску сушать в спеціалізованих центрифугах. Далі, просочуючи водостійкими смолами та воском, укладають в двох напрямках, формуючи так званий килим. Потім тріску піддають дії високих температур і тиску.

На закінчення полотно OSB – плити розрізають по типовим розмірам, або розмірам замовника. Конвеєрний прес довжиною 38,5 метрів дозволяє випускати OSB – плити практично будь-якого розміру і товщиною від 6 мм до 40 мм. Завод також, як правило оснащений лінією шліфування OSB-плит і виготовлення особливо міцного з’єднання шпунт-гребінь.

Властивості OSB-плит:

OSB – орієнтовано стружкова плита - Фото № 3

* Висока міцність, особливо уздовж головної осі

* Відмінна пружність

* Дуже низький коефіцієнт набухання під дією вологи (підвищена водостійкість)

* Простий та швидкий монтаж

* Легкість в обробці

* Висока міцність при невеликій товщині

* Практично безвідходне використання матеріалу

* Постійність параметрів

* Надає жорсткість конструкції даху та стін

Сфери застосування OSB-плит

OSB – орієнтовано стружкова плита - Фото № 4

* Основний конструкційний матеріал більшості каркасних будинків

* Стіни, підлога, стелі

* Покрівельні панелі

* Вбудована опалубка для бетонних робіт

* Конструкція лісів

* Піддони, ящики, транспортувальні контейнери

* Садові будови, садові меблі і т.п.

БлокМодуль - Швидкомонтовані будівлі info@blockmodul.com.ua
вул. Іллінська 12 м. Київ