Каркасно-щитовий будинок: переваги і недоліки

2022-11-17

Каркасне будівництво – технологія що набирає популярність, використовується при зведенні котеджів і дачних будинків. Їй віддають перевагу люди, охочі в стислі терміни стати володарями недорогого, надійного і сучасного житла. І вони роблять вiрний вибір, тому що каркасно-щитовий будинок відповідає всім вимогам сучасного життя.

Особливості каркасно-щитової технології: головні аспекти

Каркасно-щитовий будинок: переваги і недоліки

Каркасний будинок – швидкозводима металева конструкція, для будівництва якої використовуються екологічно чисті матеріали. Її основою є металевий каркас, що відрізняється високою стійкістю до різних видiв навантажень і терміном життя від 70 до 100 років. Він складається з сталевих вертикальних стійок і горизонтальних перемичок, закріплених між собою за допомогою зварювання. Такий каркас надає будові унікальну опірність до зовнішніх навантажень.

Для облаштування стін, підлоги і стелi використовуються багатошарові сендвіч-панелі. Як утеплювач застосовується базальтове волокно або мінеральна вата – матеріали, для яких, крім вкрай високого коефіцієнта теплоізоляції (0.032-0.048 Вт / мК), характерні наступні переваги:

-пожежобезпечні;
-не схiльнi до гниття;
-добрі звукоізоляційні властивості;
-тривалий період експлуатації.

Це важливо знати: базальтове волокно і мінеральна вата відмінно утримують тепло в будинку та захищають приміщення від холоду. У зв’язку з цим скорочуються витрати на оплату за опалення та електроенергію.

Плюси каркасного будинку

Швидкозводімий каркасний будинок, побудований з дотриманням всіх технологічних норм не поступається цегельному або бетонному в плані міцності та довговічності. Будинки, зведені за передовою каркасною технологією, мають презентабельний зовнішній вигляд і часто вигідно відрізняється навіть на тлі більш дорогих будівель.
Будівництво споруди за каркасною технологією – раціональне і технологічне рішення. Чим це аргументується? Переваги каркасно-щитового будинку полягають в наступному:

легка вага – не потрібно спорудження капітального фундаменту. При зведенні будинку облаштовується стрічковий, пальовий або стовпчастий фундамент в слідстві чого економляться гроші на будівництві житла.

пожежна безпека – в ході будівництва застосовуються матеріали, які не підтримують горіння. Тому мінімізуються ризики виникнення небезпечних ситуацій;

швидкість будівництва – для проведення робіт не потрібно багато часу. Конструкція зводиться просто і швидко. Процес займає всього 3-4 тижні. Будинок збирається, немов конструктор;

відсутність усадки – важливий параметр, завдяки якому фахівці відразу приступають до зовнішньої і внутрішньої обшивки. Така робота може виконуватися в будь-який час року;

комфортний мікроклімат в приміщеннях – каркасно-щитовий будинок зводиться з матеріалів, які виводять надлишкову вологість. Тому всереденi створюються умови, що оптимально підходять для життя;

тривалий термін служби – правильно побудований будинок експлуатується протягом багатьох десятків років. Згодом він не втрачає свої початкові властивості. До них відноситься міцність, естетичний зовнішній вигляд, а також звуко- і теплоізоляція;

різноманіття архітектурних рішень – можлива реалізація будь-яких креативних ідей. Тому для каркасних будинків фахівці розробляють унікальні проекти і втілюють їх у життя.

Чи існують мінуси у каркасного будинку?

Швидкозводимi металеви конструкціi мають численни плюси. Недоліки каркасно-щитового будинку виникають тільки при порушенні технологічного процесу та застосування в будівництві неякісних матеріалів і устаткування. В інших випадках їх просто немає.

Будівництво каркасних будинків – перспективний напрямок. Його вибирають люди, для яких важливо поєднання якості, надійності і демократичної ціни!

БлокМодуль - Швидкомонтовані будівлі info@blockmodul.com.ua
вул. Іллінська 12 м. Київ