Поради щодо вибору битовки: на що варто звернути увагу

2022-11-09
Бытовка

Битовка є незмінним атрибутом будь-якої будівельної площадки або дачної ділянки. Однак мало хто знає, на що варто, в першу чергу, звернути увагу при виборі подiбних конструкцій.

Незважаючи на очевидну простоту, подібна будова повинна мати певни експлуатаційні характеристики, наявність яких гарантує надійність, довговічність, безпеку та функціональність будівлі. Саме тому, вибір побутівки – досить відповідальний захід, що вимагає особливої ​​уваги і певних знань.

У цій статті ми розповімо про те, на що, в першу чергу, слід звернути увагу при виборі битовок і як придбати дійсно якісний вагончик, який прослужить вам не один рік.

Міцний каркас - запорука надійності битовки

Будь-який споживач, і в цьому немає нічого дивного, хоче, щоб його битовка завжди була сухою, теплою і придатною для комфортного проживання. При цьому варто відзначити, що важливою, а може і ключовою особливістю подібних конструкцій є їх мобільність в зв’язку з тим, що вони час від часу транспортуються з одного будівельного майданчика (чи дiлянки) на інший. Саме тому, міцність – це одна з найважливіших характеристик вагончика, показник якої безпосередньо залежить від матеріалу і якості виготовлення каркасу.

Поради щодо вибору битовки: на що варто звернути увагу - Фото № 2

У готовому для продажу спорудженні, каркас не проглядається під обшивкою, чим і користуються недобросовісні виробники. Тому, перш ніж здійснити вибір битовки, попросіть продавця демонтувати 1-2 листа зовнішніх оздоблювальних панелей і ретельно обстежте конструкцію.

Основу надійного каркаса, здатного витримати неодноразові перевезення з місця на місце, складають металеві труби з квадратним перетином (80х40 мм) та товщиною стінки 3 мм. Такі вироби перевершують по міцності труби меншого розміру, арматуру або швелера і гарантують високий показник що до вигинів, ударiв та зламів майбутньої битовки.

Також, для додання конструкції жорсткості, в даху та стінах використовуються вертикальні та горизонтальні металеві перемички, відстань між якими може варіюватися в межах від 0.8 до 1.2 метрів. Даний конструктив каркаса використовується компанією “БлокМодуль” вже більше 7 років і зарекомендував себе як вкрай стійкий до перевезень, завантаження і вивантаження битовок.

Що стосується підлоги металевої побутівки – то процедура монтажу виглядає наступним чином:

-нижня обв’язка виготовляється з труби розміром 80х40 мм, перемички розташовуються на відстані 400-600 мм одна від одноi;
-всi металеві елементи каркаса покриваються спеціальним антикорозійним складом (грунт), що допомагає уникнути появи іржі;
-знизу, побутівка підшивається оцинкованими металевими листами, що перешкоджає механічним пошкодженням та проникненню всередину гризунів.

Однак крім надійності, побутівка повинна мати ще i таку важливу якість як комфорт, домогтися якого можна за допомогою якісного утеплення і внутрішнього оздоблення будівлі.

Утеплювачі для битовки - запорука затишку та комфорту

Поради щодо вибору битовки: на що варто звернути увагу - Фото № 3

В першу чергу на стіни битовки монтуються утеплювач і гідро – пароізоляційні матеріали, що дозволяють зберегти тепло та захистити конструкцію від впливу вологи. Зверніть увагу щоб виробник використовував для захисту від вологи і випарів саме мембранні “дихаючі” плівки від перевірених виробників, таких як Strotex, Juta та ін, а не звичайний поліетилен, як це часто буває на ринку України.

Після плівок укладається утеплювач. Оптимальними для сучасних побутівок – блок контейнерів вважаються екологічні, пожежобезпечні мінераловатні утеплювачі. Зверніть увагу на щільність волокна. Чим вона вища – тим краще теплоізоляційні властивості. У стелі і підлозі битовки рекомендуєм використання рулонних утеплювачів типу “Knauff” і “Isover” вiд 100мм. У стінах, щоб уникнути просідання під власною вагою в слідстві чого з’являються містки холоду – рекомендуємо закладати плити на базальтової основі з щільністю не нижче 40 кг / м³

Внутрішня обшивка - міцність та естетика

Поради щодо вибору битовки: на що варто звернути увагу - Фото № 4

В якості внутрішньої обшивки, в більшості випадків, використовуються плити OSB-3, які відрізняються гарною стійкістю до вологи і механічних навантажень. Єдиним, але важливим недоліком такої обшивки є не дуже презентабельний зовнішній вигляд. Цей нюанс можна вирішити, змонтувавши поверх OSB плит – вагонку МДФ або безшовний пластик. Альтернативними варіантами обшивки можна розглядати дерев’яну вагонку, гіпсокартон під фарбування або під шпалери, ламіновані ДСП плити (ЛДСП).

З метою безпеки обов’язково зверніть свою увагу на електропроводку в розглянутій побутівці! Проводи повинні бути заховані в захисній гофротрубе. Перетин проводів повинен відповідати споживаної потужності.

Сподіваємося, що наші поради щодо вибору битовки дозволять вам придбати надійну конструкцію, в якій можна відчувати себе комфортно і взимку і влітку. Однак якщо ви хочете купити дійсно якісний виріб, який прослужить вам не один рік, зверніться в компанію “БлокМодуль”. У такому випадку, ви будете повністю впевнені в тому, що ваш вагончик відповідає всім будівельним та екологічним нормам, а його термін служби не обмежиться парой-трійкою років.

БлокМодуль - Швидкомонтовані будівлі info@blockmodul.com.ua
вул. Іллінська 12 м. Київ