Як побудувати будинок з контейнерів?

2022-10-25

6 кроків по створенню комфортабельного будинку з контейнерів

Як побудувати будинок з контейнерів?

Зміст:

Крок 1 – Установка контейнерів
Крок 2 – Внутрішні роботи
Крок 3 – Вікна та двері
Крок 4 – Внутрішнє оздоблення
Крок 5 – Електрика, опалення, водопровід
Крок 6 – Облицювання

Справжній чоловік повинен посадити дерево, виховати сина та … побудувати будинок. А що робити в ситуації, коли на останній пункт не вистачає грошей? Зведіть економічно-вигідний будинок з контейнерів, це мобільний модульний будинок та не переплачуючи за матеріали! Така будівля також відмінно підійде для:

-дачних ділянок;
-пляжних територій;
-торгово-розважальних зон;
-площадок для відпочинку.

Як побудувати будинок з контейнерів в шість простих етапів?

Крок 1 - установка контейнерів

Як побудувати будинок з контейнерів? - Фото № 2

За основу буде взято два стандартних 40-футових морських контейнера (ДШВ 12х2.4х2.6м). Висота контейнерів всередині: 2,4 м.

Встановіть контейнери впритул один до одного, стягнувши їх дротом, пропущеним через отвори в контейнерних кутках. Позбавтеся від зазорів і щілин, скориставшись монтажною піною.

Після цього закріпіть контейнери, приварив сталеву смугу до стику. Заваріть шви і двері контейнерів, відшліфуйте і заґрунтуйте зварювальні шви.

Крок 2 - внутрішні роботи

Як побудувати будинок з контейнерів? - Фото № 3

Складіть план будинку, розділивши приміщення на спальню, кухню, ванну, вітальню і т. д. Виріжте прохід між контейнерами: його можна зробити у вигляді напівкруглої арки.

Щоб зробити гарний прохід, відміряйте оптимальну висоту отвору та підготуйте дріт за розміром. До одного її кінця прикріпіть маркер або крейду, другий кінець дроту прикріпіть до анкера, закріпленого на підлозі біля стінки. Накресліть півколо, потім виріжте арку за наміченим контуром за допомогою болгарки. Після того, як перша стінка буде вирізана, точно так же виріжте і другу.

Приварите до підлоги між контейнерів сталеву смугу. Для надійного закріплення стінок, приварити до арки сталеві п’ятаки. Не поспішайте викидати вирізані шматки контейнерів: їх можна буде використовувати в якості козирка або навісу.

Крок 3 - вікна та двері

Як побудувати будинок з контейнерів? - Фото № 4

Розмітьте майбутнє розташування віконних і дверних прорізів на фронтальній стінці будинку з контейнерів.

Якщо вікна будуть нестандартної форми, зробіть розмітку за допомогою підготовленого шаблону з картону.

Виріжте отвори по намічених контурах за допомогою болгарки. Встановіть і закріпіть вікна та двері.

Крок 4 - внутрішнє оздоблення

Як побудувати будинок з контейнерів? - Фото № 5

Почніть внутрішнє облицювання приміщення з споруди перегородок з дерев’яних брусів або металопрофілю. Прикрутите обраний матеріал до стінок за допомогою шурупів. Постарайтеся зробити це з зовнішньої сторони будинку.

Ніяке використання опалювальних приладів не вбереже від холодів приміщення з металевими стінками. Тому будинок необхідно додатково утеплити зсередини: можна використовувати мінеральну вату або плити з базальтового волокна.

І пам’ятайте – чим вище щільність утеплювача, тим краще буде зберігати тепло ваш майбутній будинок. Попередньо прикрутите дерев’яні бруси до стін. Укладайте утеплювач між брусами.

Крок 5 - електрика, опалення, водопровід

Як побудувати будинок з контейнерів? - Фото № 6

Проведіть до будинку водопровід від свердловини, вирізавши отвори під зливну трубу та трубу водоподачи. Залишайте біля майбутнього сан вузла приямок або септик для відведення каналізаційних стоків. Проведіть труби і з’єднайте з сантехнічним обладнанням.

Виберіть спосіб опалення, зробіть монтаж відповідного обладнання. Якщо в якості опалювального приладу буде використовуватися камін або “буржуйка”, то стіни і підлогу біля нього необхідно викласти з вогнетривкої цегли.

Після цього займіться укладанням кабелю. Прокладіть дроти крізь дерев’яні балки. З метою безпеки укладайте кабель в пластмасовій гофро-трубі.

Увага: без належної екіпіровки і освіти працювати з електрикою і газом строго заборонено. Для цього необхідний дозвіл та відповідні фахівці.

По завершенню всіх робіт, розшийте внутрішні стіни паробарьерной плівкою. В якостi верхнього шару нашивки можна використовувати дерев’яну вагонку або гіпсокартон. На цьому етапі вже можна приступати до розстановки меблів і облаштуванні готового приміщення.

Крок 6 - облицювання

модульное здание 2х этажное

Є десятки варіантів облицювання будівлі, кожен з яких ви можете здійснити в своєму проекті. Найпростіший – фарбування будинку в один або кілька кольорів (з лініями та контурами).

В якостi козирка можна використовувати напівкруглі шматки стін контейнерів, які були вирізані під арку. Приварите до козирка металеву смугу, що обрамляє напівкруглий лист по всьому периметру. Так навіс буде виглядати набагато приємніше.

Використовуйте розпірки для надійного закріплення козирка.

От і все. Так, в 6 простих етапів ви можете побудувати гарний, затишний, а, головне, економічно-вигідний будинок з контейнерів своїми руками.

БлокМодуль - Швидкомонтовані будівлі info@blockmodul.com.ua
вул. Іллінська 12 м. Київ