Як зберегти тепло в модульному будинку

2023-09-22

Технологія будівництва каркасних будинків з кожним роком стає все більш затребуваною. Причина їхньої популярності — висока швидкість зведення при відносно низькій вартості складання та встановлення. Але чи можна використовувати створену з блоків споруду як постійне житло, і чи тепло в готовому модульному будинку взимку? На це запитання відповімо у статті.

Конструктивні особливості модульних будівель

Каркасні будинки збираються із готових блоків-контейнерів прямо на місці, вибраному для будівництва. Якщо при складанні допущена похибка, згодом між блоками під впливом температурних коливань та природних факторів можуть виникати зазори. Однак хвилюватися не варто: при дотриманні технології — модульні конструкції відрізняються високими теплоізоляційними характеристиками, а якщо замовити будівництво у професіоналів проблем точно не виникне.

Ще одна особливість каркасних споруд – відсутність централізованої системи опалення. Як зберегти тепло у модульному будинку в цьому випадку? Найчастіше за обігрів приміщення відповідає автономна система: електричний конвектор або кондиціонер. А якісний натуральний або штучний утеплювач зменшить теплопровідність матеріалів і допоможе зберегти комфортну температуру навіть у сильні холоди.

модульна будівля, ціна в «БлокМодуль»
модульна споруда від «БлокМодуль»

На які температури розраховані модульні споруди в «БлокМодуль»

Каркасні будівлі, які створюють спеціалісти компанії «БлокМодуль», розраховані на діапазон від -35 до +35°C та можуть витримувати різкі стрибки температур.

Навіть якщо за вікном -20 °C, у модульних будинках легко підтримувати температуру повітря вище +20 °C. А невисока теплоємність таких будівель забезпечує можливість швидкого нагрівання повітря у приміщенні з +5 до +25 °C. Завдяки цьому власники можуть тимчасово відключати діючу систему опалення та суттєво заощадити на обігріві, відлучаючись з дому на кілька днів.

Безпечні способи утеплення та обігріву модульних споруд

Чи можна жити у модульному будинку взимку? Незважаючи на простоту конструкції, такі споруди є не менш комфортними, ніж об’єкти капітального будівництва. Завдяки енергозберігаючим вікнам та утепленим стінам у такому житлі чудово зберігається тепло навіть узимку. А облаштування автономного опалення дозволяє заощаджувати на обігріві приміщення.

На етапі зведення будинок утеплюється сучасними матеріалами, що забезпечують якісну звуко- та теплоізоляцію. На підлогу і стіни укладається щільний утеплювач базальтовий, товщина якого становить не менше 100 мм, на стелю — ековата. Вона нетоксична і повністю екологічна, не підтримує горіння і не гниє, що робить її одним із найкращих теплоізоляційних матеріалів. За бажанням клієнта товщина утеплювача може збільшуватися.

Поради для утеплення модульного будинку:

  1. Максимально усуньте місця витоку тепла. Перед настанням холодів необхідно перевірити щільність прилягання блоків один до одного, адже саме крізь проміжки часто проникає холодне повітря. Якщо етапи зведення модульного будинку виконані згідно з існуючими будівельними нормами, щілини між блоками споруди виключені.
  2. У модульні споруди можна вбудувати не лише автоматику, а й систему «розумний будинок», що дозволить суттєво підвищити енергоефективність житла та скоротить витрати на опалення.
  3. Використовуйте правильні сендвіч-панелі. Каркасні багатошарові конструкції, зібрані з дотриманням технології, будуть корисні не тільки в холоди, але і влітку. Вони не лише підтримують у будівлі тепло взимку, а й зберігають прохолоду всередині будинку у спеку.

Усі заходи щодо підвищення енергоефективності модульного будинку мають бути передбачені ще на етапі проєктування будівлі. Якісне утеплення підлоги, стелі та стін, використання енергозберігаючих склопакетів та дверей, надійна технологія облаштування перекриттів та стиків дозволить мінімізувати, а то й зовсім усунути втрати тепла. На фінальному етапі будівництва проводиться монтаж теплового конвектора та/або кондиціонера з автоматикою, які забезпечать ефективний контроль та підтримку комфортної температури у модульному житлі.

Чому варто замовити модульне житло в «БлокМодуль»

Компанія “БлокМодуль” працює на ринку з 2007 року. За цей час ми збудували понад 570 об’єктів різного рівня складності. Ми застосовуємо лише високоякісні сертифіковані матеріали, завдяки чому термін служби наших будівель при правильній експлуатації складає понад 50 років. Ви можете обрати оптимальне рішення у нашому каталозі або замовити індивідуальний проєкт

Звертайтесь до компанії «БлокМодуль» — і ви отримаєте готовий до цілорічного проживання теплий та затишний котедж менше, ніж за місяць!

БлокМодуль - Швидкомонтовані будівлі info@blockmodul.com.ua
вул. Іллінська 12 м. Київ